Publicaties
Leertraject adviesvaardigheden - van start bij voldoende deelnemers
Feilloos adviseren Samenwerking verbeteren tussen externe adviseurs, interne adviseurs en professionals levert tijd, energie en ruimte voor innovatie op. In vier bijeenkomsten wordt gewerkt aan het zichtbaar maken van de rol en positie professionals met een adviesfunctie en het versterken van adviesvaardigheden op basis van het boek Feilloos adviseren van Peter Block.

Adviesvaardigheden - incompanyleertrajecten
Teambijeenkomsten, individuele begeleiding per e-mail, met elkaar in dialoog op een digitaal platform: er zijn allerlei manieren om een leertraject rondom adviesvaardigheden vorm te geven. Het is zeer goed mogelijk om het leertraject te verrijken met bijvoorbeeld Teamrollen (Belbin) en Kernkwaliteiten en het kernkwadrant (Ofman).

Intervisie in Utrecht
Deelnemers die aan een leertraject hebben deelgenomen, zijn welkom voor het organiseren van intervisiebijeenkomsten in de woonkamer van Marion Hoeffgen. Zij zal de intervisie begeleiden.

Ontwikkelen van een organisatieleerplan
Wat is er in uw organisatie nodig om samenhangend beleid te ontwikkelen? Hoe creëert u een rijke leeromgeving voor uw professionals? In twee bijeenkomsten ontwikkelt u een visie op het werken met organisatieleerplannen, opleidingsplannen, teamontwikkelingsplannen, persoonlijke ontwikkelingsplannen en het ontwikkelen van leertrajecten.

Afstemmen op dialoog: samenwerking tussen ouders, pedagogen en leerkrachten
Op weg naar een leeromgeving in de werkomgeving van leerkrachten en docenten. Stichting Actief Ouderschap ontwikkelt activiteiten om didactisch, pedagogisch, formeel informeel en maatschappelijk partnerschap te versterken. Marion levert een bijdrage vanuit haar kennis over leren en organiseren en haar onderzoek ‘Áfstemmen op dialoog’.

Ouderbegeleiding: adviserend samenwerken met ouders
Marion Hoeffgen is docent Methodische Ouderbegeleiding, Oudergericht Pedagogisch Adviseren en Gespreksvaardigheden voor de hulpverlening aan de Hogeschool Utrecht (HU) bij de opleiding Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) in het Centrum voor Maatschappij en Recht. In samenwerking met de Hogeschool Utrecht worden incompany trainingen voor profressionals op maat gemaakt. Bel voor informatie of stel uw vraag via e-mail aan Maarten ter Burg, contractcoördinator.

 


Marion Hoeffgen
Poortstraat 67
3572 HD Utrecht
 
 
Tel: 030-2713781
Fax: 030-2715398
info@leren-creeren.nl
 
 
 
communiceren ontwerpen dramatiseren naar boven